logoEen project van Gert Uphoff.

Hoe kan ik foto's verkleinen?

In Joomla is de maximale grote van bestanden gelimiteerd door een of meerdere parameters. Standaard staan deze ingesteld op 1.024Kb: meer dan voldoende voor normaal materiaal. Echter veel fotomateriaal van moderne camera's is aanzienlijk groter en dient verkleind te worden. Vaak worden foto's en posters aangeleverd als pdf hetgeen ze redelijk onhandelbaar maakt.

De JCE-editor kan ook overigens ook - bij niet al te grote foto's - behulpzaam zijn. Tijdens het laden en via het Afbeeldingbeheer icoontje heeft u zowel tijdens als na het selecteren van een afbeelding in de browser diverse mogelijkheden om beeldmateriaal te bewerken. 

Als u een Apple Pc gebruikt met OS X dan is het overigens betrekkelijk eenvoudig. Het programma Voorvertoning biedt een groot aantal mogelijkheden.
Voor windowsgebruikers is Irfanview (www.irfanview.com) een uitstekende oplossing. Maar ook in dit artikel wordt u  een oplossing aangedragen.

Wilt u echt Photoshop achtige faciliteiten? Maak dan gebruik van de website van de Free Online Manager: (www.online-image-editor.com). Het is gratis !

Nog een eenvoudige manier: surf naar www.fotoaanpassen.nl

Dringend advies: verzamel al uw fotomateriaal in RokGallery. U bent dan in staat uw originele foto (nadat u deze eerst verkleind hebt tot een voor websites acceptabel formaat) in die staat te behouden en verdere verkleiningen, uitsnedes e.d. ("slices") te maken.

Heeft u overigens kennis genomen van dit artikel?

Inlogformulier