logoEen project van Gert Uphoff.

Ignite handleiding versie 2.1

Artikelindex

Waarom Ignite Gallery ?

N.B.: Dit is versie 2.1 van de handleiding. Voor opmerkingen of vragen kunt u altijd even Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tot nu toe werd gebruik gemaakt van RokGallery. Nadat Adobe besloot om Flash niet langer te ondersteunen moesten de meeste Browsers stoppen met het ondersteunen van Flash. In 2021 zal dat gebeuren. Daarnaast is het voor een extensie als RokGallery noodzakelijk om afbeeldingen te laden en slices te genereren via Flash. Kortom, RokGallery is niet langer in staat foto's te laden. Een goede aanvulling is Ignite Gallery die voor Korenonline is aangeschaft en op de sites van de abonnees geïnstalleerd kan worden. Een dergelijke installatie zal worden voorzien van een categorie, een aantal belangrijke profielen, bijgewerkte Nederlandse taal bestanden, een font voor watermerken en wat demo fotomateriaal. In overleg kan een "koor-eigen" set foto's ingebracht worden.
Daarnaast wordt deze handleiding beschikbaar gesteld.

N.B.: Dit betekent niet dat RokGallery verwijderd dient te worden. Al de huidige functionaliteit kan, zolang u geen nieuwe afbeeldingen hoeft te laden, gebruikt worden en blijven. Ignite Gallery is dus bedoeld om nieuwe galerijen te maken met nieuw materiaal of galerijen te vervangen omdat ze moeten worden aangevuld.

Een Nederlandse taal bestand is aanwezig; sommige vertalingen waren belabberd c.q. hanteerden geen voor Joomla! gebruikelijke termen. Ik heb die zo goed mogelijk aangepast.
Een toelichting op diverse gebruikte terminologie:

  • Lightbox: met lightbox wordt de pop-up bedoeld die opent als u op een bepaalde afbeelding klikt. De pop-up bedekt de oorspronkelijke pagina.
  • Menu: Met het samenstellen van een menu - bestaande al dan niet uit een grote afbeelding met al dan niet dia afbeeldingen - kunt u de pop-up afbeeldingen bereiken. Klik op zo'n dia om de pop-up op te roepen. Ook de lightbox pagina kan voorzien worden van een menu met dia's. U kunt ook een galerij maken zonder lightbox. Daarnaast kan ook een klein menu rechtsboven in een afbeelding ingesteld worden.
  • Lazy loading: is een instelling die ervoor zorgt dat de afbeeldingen op een website pas laden zodra deze “in beeld moeten zijn”.
  • Label: met Label wordt Tag bedoeld. U kunt aan een afbeelding een of meerdere tags toevoegen die op zich indien toegevoegd aan een profile als menu kunnen dienen.
  • Categorie: Categorie wordt gebruikt i.p.v. Galerij.
  • Thumbnail: Spreek uit als: tump-neel. Een verkleinde weergave (miniatuurafbeelding / dia) van een afbeelding. Aan de hand van die dia (de term die in deze handleiding wordt gehanteerd) kunt u snel zien om welk bestand het gaat. 

Inlogformulier