logoEen project van Gert Uphoff.

Algemeen: Extensies maken uw website compleet

Manifest cacheWaarschuwing manifest cache etc. niet belangrijk (klik op de afbeelding).Uw website is gebouwd met behulp van het CMS Joomla versie 3.10.11.
Daarbij is gebruik gemaakt van een van de templates van Rockettheme terwijl er een selectie uit de vele extensies, die beschikbaar zijn, gemaakt is om uw website te vervolmaken. Project Korenonline heeft een volledige licentie voor het gebruik van Rockettheme Joomla templates en extensies.
Onderstaand een opsomming van de belangrijkste mogelijkheden die geboden worden.

De template

Gewerkt wordt dus met templates van RocketTheme. Deze templates zijn uitermate flexibel en bieden v.w.b. typografie, menustijl en opmaak vaak zeer veel mogelijkheden. Nader informatie over de door u gebruikte template vindt u door in de administrator onder het menu Extensies de optie Templatebeheer te kiezen. Daarnaast treft u op de demosite van Rockettheme gedetailleerde informatie over uw template aan. Selecteer op de demo-site in de select box - naast het logo in de menubalk - uw template. Met name de rubrieken over typografische eigenschappen en module variaties zijn interessant.
Moderne templates zijn ook uitermate geschikt voor het gebruik op smartphones en tablets. Voor een overzicht surft u naar deze pagina.

N.B.: De templates gebruiken Gantry-4. Dit is een raamwerk met vele mogelijkheden om een pagina structureel in te delen.

Diverse Extensies

Om te zien welke van deze extensies op uw website in gebruik zijn kiest u in de administrator onder het menu Extensies de optie Extensie-beheer. Via diverse selectiemogelijkheden zoekt u uw extensie op. Tip: gebruik het Filter !

Zoals u inmiddels duidelijk zal zijn: Joomla is een platform dat op vele manieren met extensies aangevuld kan worden. In het algemeen kunt u drie sub-categorieën van extensies onderscheiden:

  • Componenten
  • Modules
  • Plug-ins

Een extensie kan uit een of meerdere van deze onderdelen bestaan.
Het grootste aanbod van extensies ( 8.000 !) vindt u terug in de speciale sectie van de Joomla website: http://extensions.joomla.org

Ga niet zomaar gebruik maken van een extensie: zij kunnen uw website behoorlijk verknallen.De onderstaande extensies kunnen echter prima gebruikt worden. Sommige worden in apparte artikelen toegelicht. De versienummers zijn de laatst bekende versies. Het overzicht wordt waar nodig dagelijks bijgewerkt.

Als een datum in de kolom "Status per" in rood is weergegeven is de betreffende versie nieuw sinds de verzending van mijn laatste nieuwsbrief.

Naam Nadere informatie
Status per
AcyMailing 7.9.3

Versie 5 en 7: Uitstekende component. Stelt u in staat een direct mail systeem op te stellen en te gebruiken. Het systeem voldoet aan de Nederlandse spam wetgeving. U kunt met templates werken.
Laatste versie 5.11.7

Versie 7 is overigens de opvolger van de 5 versie. 

02-05-2023
Akeebka 8.3.1 Uitstekende back-up component. In een back-up alle bestanden en databases.
F.O.F. utility's nooit verwijderen!
27-05-2023
Better preview 6.7.2 Plug-in voor de backend. U kunt van een artikel dat in bewerking is eenvoudig een voorbeeld opvragen. 23-03-2023 
Dropfiles 6.1.6 Component. Via een structuur van mappen kunnen bestanden via de website toegankelijk worden gemaakt voor o.a. downloaden naar een Pc. Kan werken met Google-drive en met Dropbox waardoor u over 15 Gb (!) opslagruimte kunt beschikken. Vele mogelijkheden w.o. versie beheer. Er is een uitgebreide Engelse documentatie beschikbaar op het Internet. Project Korenonline heeft een volledige licentie voor het gebruik van Dropfiles. 10-05-2023
F.O.F. 4.1.4 Noodzakelijke plug-in die NIET de vervanger is van versie 2. Beide zijn noodzakelijk! F.O.F. utility's nooit verwijderen!  
Folcomedia 1.3.5 Plug-in. Vraagt om toestemming voor het gebruik van cookies.
Gantry 4.1.43 Systeemcomponent; is hét raamwerk voor de template. 960 aanstuurbare posities vormen het fundament voor de template ontwikkelaar. Korenonline werkt met op Gantry-4 gebaseerde templates.  
iCagenda 3.8.16 Component. Een agenda (en reserverings-) systeem. Via een aparte module kan ook een kalender worden weergegeven. 24-05-2023
IgniteGallery 4.9.1 Component. Opvolger van RokGallery 03-04-2023
JCE Pro 2.9.37 Component. Deze editor is misschien wel de belangrijkste component. Uw vaardigheid om er mee om te gaan zal in sterke mate bepalen of, en hoe goed, u de inhoud van uw website kun beheren. Op deze website zijn meerdere artikelen aan JCE gewijd. Project Korenonline heeft een volledige licentie voor het gebruik van JCE. De PRO-versie bevat alle extra extensies 24-05-2023
JCE Mediabox 2.1.3 Los onderdeel van JCE Pro t.b.v. pop-ups en andere extra zaken. 14-05-2023 
Joomla 3.10.11 Vanaf 17-8-2022 brengt Joomla nog 1 jaar uitsluitend security updates uit. Joomla 3! sites; blijven ook daarna normaal werken. 16-08-2022
Joomlashack 3.6.8 Noodzakelijk onderdeel voor diverse extensies.  23-03-2023 
Ledenadmi 4.0.1 Ledenadministratie voor koren incl. o.a. financiële administratie. PHP 8.1! 06-01-2023
OSmap 5.0.10 Voor het samenstellen van een index van uw website. 06-02-2023 
RokAjaxSearch 2.0.6 Module. Maakt het zoeken op woord(en) binnen de website mogelijk. In gebruik op deze website.  
Rok Box 2.0.16 Plug-in. Maakt het mogelijk om allerlei mediaformaten zoals foto's, video's etc. te tonen. De koppelingen kunnen tot stand worden gebracht d.m.v. het gebruik van een knop onder het invoervak van de editor. Gebruik bij voorkeur RokGallery of de JCE editor.  
RokCandy 2.0.4 Component. Via RokCandy kunnen macro's gedefinieerd worden die in teksten oproepbaar zijn. Via eenvoudige commando's die tussen zogenaamde brackets [] staan kan complexe HTML-codering eenvoudig ingevoegd worden.
De macro kan opgeroepen worden d.m.v. het gebruik van een button onder het invoervak van de editor.
 
RokNavMenu 2.0.9 Module. Via deze module is het mogelijk complexe menu's te maken.  
RSForm!Pro 3.1.9 Component met vele add-ons voor het maken van formulieren. 23-03-2023
Sourcerer 9.5.2 Hiermee kunnen o.a. eigen geschreven PHP-scripts ingevoegd worden. Wordt o.a. gebruikt om gegevens uit uw ledenadministratie op de website weer te geven. 11-04-2023  

Inlogformulier