logoEen project van Gert Uphoff.

Hoe kan ik het beste met AcyMailing omgaan ?

Mailen m.b.v. AcyMailing

Let op: dit artikel is bedoeld om u op weg te helpen. Er zijn n.l. diverse versies van AcyMailing in gebruik!

Steeds meer koren willen gebruik maken of maken al gebruik van een Nieuwsbrieven systeem. Zo ook diverse deelnemers aan het project Korenonline. Hoog tijd om eens nader op een rij bezetten hoe men efficiënt met e.e.a. om kan gaan.

Template voorbeeldKlik om te vergrotenBinnen Korenonline wordt gebruik gemaakt van de component AcyMailing. Hiervan is een "gratis" versie beschikbaar terwijl een iets uitgebreidere versie een kleine bijdrage vereist (eenmalige aanschafkosten).
Zodra u via Korenonline een installatie aanvraagt zal niet alleen de meest recente versie worden geïnstalleerd maar zal er ook in overleg met u (eenmalige kleine vergoeding wordt gevraagd) een template worden gemaakt die als basis fungeert voor uw Nieuwsbrief. Zo’n template is gekoppeld aan een lijst (een mailinglist; u kunt er meerdere op na houden). Artikelen voor uw nieuwsbrief zullen via zogenaamde tags oproepbaar zijn. Vergroot de afbeelding door er op te klikken.

Acymailing is een systeem dat, indien correct opgezet, volledig zal voldoen aan de door de Nederlandse spamwetgeving vereiste procedures.

Abonnees
Conform de wetgeving kan men zich abonneren op de Nieuwsbrief via een module op uw website die veelal op de voorpagina wordt geplaatst. Bovendien kan men zowel via deze module als via een koppeling in uw template (vereist) het abonnement opzeggen. Abonnees melden zich aan met Voornaam, Achternaam en e-mailadres.
Omdat de template de "modify"-tag bevat kan een abonnee zijn gebruikersnaam en e-mailadres wijzigen. Dat geldt niet voor een abonnee die als gebruiker staat geregistreerd. De wijziging dient dan aangebracht te worden via de backend van de website.

Inhoud

Een goede nieuwsbrief kan eenvoudig worden samengesteld indien u onderstaande opzet volgt.

  1. Maak een artikelcategorie Nieuwsbrieven aan
  2. Maak voor elke nieuwe uitgave een unieke tag aan (b.v. 4-cijfers van het jaartal - twee cijfers van het volgnummer.
    Tags maakt u aan via Componenten —> Tags. Na aanmaak dient u de ID van de tag te onthouden. Deze wort later bij het samenstellen van de Nieuwsbrief gebruikt.
  3. Nu kunt u diverse artikelen maken. Indien die uitsluitend voor de Nieuwsbrief bestemd zijn kent u daar de categorie Nieuwsbrieven aan toe en natuurlijk de tag van het relevante nummer.
  4. Reeds op de website geplaatste artikelen kunt u ook van een tag voorzien. Zij zullen dan ook in uw nieuwsbrief komen. Dat geldt dus ook voor artiekelen uit een andere categorie.

Samenstelling

Zodra u een nieuwe nieuwsbrief wilt verzenden maakt u deze aan door een verse kopie van uw template te gebruiken. In die basis staat een instructie (specifieke tag van AcyMailing) waarin aan artikelen die een bepaalde tag hebben worden aangewezen. U dient daarin dus de juiste tag van uw nieuwe uitgave te vermelden. Fraai is dat artikelen uit verschillende categorieën gegroepeerd weergegeven kunnen worden.
AcyMailing biedt tevens de mogelijkheid om een of meerdere bijlagen aan uw nieuwsbrief toe te voegen.

Deze handleiding bevat een aanpak die in de praktijk erg handig bleek: pdfHandleiding Nieuwsbrief via ACY-Mailing maken1.78 MB

Verzending

Alvorens tot definitieve verzending over te gaan is het verstandig eerst een proefverzending aan uw eigen adres te doen en te controleren of alles naar wens is. Herhaal desnoods dit proces. U kunt zo'n proefverzending overigens aan meerdere adressen richten.
Als u daadwerkelijk wilt gaan verzenden stelt u in welke lijst gebruikt moet worden en start u de verzending.
Vanwege spanmaatregelen bij Combell wordt er vervolgens een exemplaar per seconde verstuurd.
U dient dit proces niet te onderbreken.

Afrondende werkzaamheden

Om uw nieuwsbrief "hard" samen te stellen is het zaak dat u na de verzending de nieuwsbrief nogmaals opent en de menuoptie "Vervang tags" gebruikt waarna u de nieuwsbrief bewaard. Nu zullen mutaties in de oorspronkelijke teksten niet meer van invloed zijn op het geen u verstuurde.
Maak nu reeds een nieuwe tag aan voor uw volgende uitgave !
Indien u een dergelijke module hebt ingesteld is het mogelijk reeds verschenen nieuwsbrieven op u site bereikbaar te maken.

Inlogformulier