logoEen project van Gert Uphoff.

Over Akeeba back-up

STRATO maakt eens per dag een back-up. Deze blijven gedurende een beperkte periode bewaard. Nadeel van hun methode is dat de data (database) separaat ven de Joomla! programmatuur worden bewaard.

Akeeba knoppenMet Akeeba maakt u eenvoudig een back-up die als basis kan dienen voor een volledige herinstallatie van uw website.
De component kent vele mogelijkheden maar ik adviseer u ten stelligste daar niet zonder overleg mee te gaan experimenteren.
Ingesteld is een profiel waarin noodzakelijke instellingen zijn gedaan.

U start een back-up door op de knop in controle paneel te klikken.
U kunt ook een overzicht inzien van reeds aangemaakte back-up's. Er worden maximaal 30 bestanden bewaard waarna de oudste verdwijnt.

Het ophalen van een back-up kan het beste via een FTP verbinding gebeuren. De bestanden zijn bereikbaar via het pad: administrator/components/com_akeeba/backup

Het terugplaatsen van een back-up is met deze gratis versie van Akeeba gecompliceerd. U dient daarvoor namelijk over FTP kennis te beschikken en toegang te hebben tot de server met b.v. een programma als FileZilla.
Echter, u kunt u altijd een beroep doen op mij. Daar zijn wel eenmalig kosten aan verbonden: € 10.
Stuur in dat geval een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van het volgnummer van het bestand dat u teruggezet wilt hebben.

Inlogformulier