logoEen project van Gert Uphoff.

Over Joomla™

Een CMS voor uw koor

Joomla!™ is een bekroond content management systeem (CMS), dat je de mogelijkheid biedt aantrekkelijke websites te bouwen. Door de vele mogelijkheden, waaronder het eenvoudige gebruik en uitbreidingsmogelijkheden, behoort Joomla! tot een van de meest populaire software systemen waarmee websites worden ontwikkeld. Bovendien is Joomla! een zogenaamd "open source pakket" en is voor iedereen vrij beschikbaar.

Wat betekent Joomla!

Joomla is een fonetische spelling van het woord Jumla uit het Swahili en betekent zoveel als "alles samen" of "als één geheel".
Over Joomla! is veel gepubliceerd op het internet. 
Joomla is een zeer veel gebruikt CMS. Wereldwijd zijn er miljoenen websites die met Joomla zijn ontwikkeld. Joomla zelf wordt ontwikkeld door een internationaal team van vrijwilligers.

Google b.v. eens op Joomla cursus/training en u zult vele informatiebronnen aantreffen.

Wat is een content management systeem (CMS)?

Een CMS is een web-applicatie, die het mogelijk maakt dat mensen eenvoudig, zonder veel technische kennis, documenten en gegevens op internet kunnen publiceren en beheren. Als afkorting wordt ook wel CMS gebruikt, naar het Engelse content management system. Een functionaliteit van een CMS is dat gegevens zonder lay-out (als onopgemaakte tekst) kunnen worden ingevoerd, terwijl de gegevens worden gepresenteerd aan bezoekers met een lay-out door toepassing van een template.
Een CMS is vooral van belang voor websites waarvan de inhoud regelmatig aanpassing behoeft, en de inhoud in een vaste lay-out wordt gepresenteerd aan bezoekers.
De meeste grote bedrijven gebruiken voor hun website tegenwoordig een CMS. 

Er zijn Nederelandse handleidingen te koop: zoek b.v. even bij bol.com

Historie Joomla

In wikipedia is een uitgebreid artikel beschikbaar dat informatie geeft over het ontstaan van Joomla.

Inlogformulier