logoEen project van Gert Uphoff.

Hoe kan ik versies van een artikel bewaren ?

U hebt een artikel gewijzigd maar wilt weer terug naar het oorspronkelijke artikel ?
Of u heeft een fout gemaakt tijdens het wijzigen van een artikel.  Wat nu ? Kunt u nog wel terug naar een eerdere versie ?

In Joomla kunt u een vorige versie van een artikel inderdaad terughalen: via versie beheer. Om versie beheer te gebruiken dient het geactiveerd te zijn.
Standaard staat dat aan en worden er maximaal 10 versies bewaard.

N.B.: U kunt dat eenvoudig controleren: Bovenin het Joomla Back-end menu kiest u: Inhoud >> Artikelen en dan "Opties" (Bovenaan rechts). Daar kiest u het tabblad "Bewerkingsweergave".

Telkens als u tijdens het maken / wijzigen van een artikel een van de "opslaan" buttons gebruikt zal een versie met datum/tijd stempel bewaard worden. Deze opgeslagen versie kunt u inzien door bij het artikel dat u aan het bewerken bent de button "Versies"(bovenaan voor de "Sluiten" button) te klikken. Er verschijn een pop-up:

VersiebeheerHet scherm bevat bovenin diverse buttons met daaronder een weergave van de beschikbare versies. De versie die een ster achter de datum toont is de actuele versie.
Enige belangrijke opties:

  • U kunt een versie definitief opslaan door op Altijd bewaren te kiezen.
  • U kunt twee versies met elkaar vergelijken en zo zien wat de verschillen tussen die beide versies zijn.
  • U kunt niet meer van belang zijnde versie verwijderen.
  • U kunt aan een versie een notitie toevoegen. Dit doet u door in het geopende artkel in de rechter kolom onderaan het betreffende veld te vullen.

Tip: als uw artikel definitief goed is verwijder dan de versies die u tussentijds tijdens het maken van het artkel bewaard hebt.

 

 

 

Inlogformulier