logoEen project van Gert Uphoff.

Hoe kan ik de cache van mijn browser legen ?

Als je de cache van de webbrowser leegmaakt, worden de nieuwste versies van webpagina’s en programma’s in de browser geladen.

Wat is cache?
Cache spreek je uit als kesj of kasj en het komt van het Franse werkwoord ‘cacher’ wat ‘verbergen’ betekent.

Wanneer een gebruiker een pagina opvraagt in een webbrowser, wordt er ook een kopie van deze pagina op de harde schijf opgeslagen. Hetzelfde geldt voor afbeeldingen, geluidsfragmenten en andere bestanden die van internet komen. Wanneer de gebruiker dezelfde pagina opnieuw opvraagt wordt deze in het algemeen niet opnieuw via internet opgehaald, maar van de harde schijf.
Omdat het ophalen van gegevens van een lokale schijf een stuk sneller is dan het ophalen via internet, kan dit een snelheidswinst opleveren (met name bij veelbezochte pagina’s).
Bron: Wikipedia

Soms lukt het om de pagina te verversen door de toets F5 in Windows of de toetscombinatie cmd + R op de Mac te gebruiken. Maar soms levert dit ook niets op. In dat geval moet je de cache van je browser legen. Kies hier onder jouw besturingssysteem en de browser die je gebruikt.

Hoe leeg je de cache van je browser?

Elke browser en vooral ook elke browser versie heeft zo zijn eigenmanier om de cache te legen. Daarnaast is het soms noodzakelijk om ook de opgeslagen geschiedenis te legen.
Aangezien de wijze waarop e.e.a. moet gebeuren vaak veranderd is het raadzaam dat u via b.v. de helppagina's van uw browser of door zoeken op Google de actuele methode opzoekt.

N.B.: Problemen met een bepaalde pagina: Vaak is het voldoende om die pagina te verversen !

 

Inlogformulier