logoEen project van Gert Uphoff.

RokGallery: Een individuele foto tonen

Fotomateriaal dat via RokGallery opgeslagen is kan natuurlijk ook binnen - bijvoorbeeld - een artikel getoond worden. Daarbij dient u zich te realiseren dat u nooit de oorspronkelijke foto kunt plaatsen maar altijd een "slice". Desnoods dient u eerst zo'n slice aan te maken. Gebruik dus nooit de indexafbeelding van de slice (die met het rode vlaggetje).

Dia-1Dia-1: Klik om te vergrotenIn het artikel wordt een slice in eerste instantie ingevoegd op de positie van uw cursor. Onder het tekstvak van uw editor (zie bijgaande dia-1) treft u een knop RokGallery aan. Activeer deze.

U dient nu de door u gewenste slice te lokaliseren. Daarvoor lokaliseert u de door u gewenste slice (eventueel via de Galleries knop). Onder de slice die u wilt gaan gebruiken heeft u een aantal mogelijkheden waaruit u een keuze dient te maken. Kies bij voorkeur een van de responsive opties. (Gebruik de optie Thumbnail in combinatie uitsluitend met een van de Link-opties). Aan een "Slice" kunt u ook een (externe-)-link koppelen. Ook die stelt u in Rokgallery in bij de details van de betreffende slice.
Door op de paperclip te klikken wordt de slice op de plaats van de cursor in uw artikel ingevoegd.
Klik op de ingevoegde afbeelding en vervolgens op het icoon Toevoegen/bewerken zodat u de overige instellingen kunt verrichten. Vul de parameters in. Zie onderstaande video !

N.B.: U kunt natuurlijk ook nog een onderschrift toevoegen.

Overigens kunt u via Rokgallery altijd een koppeling van een slice ophalen:

  • Selecteer daartoe in Rokgallery de dia van de foto die u wilt gebruiken en open met het edit-icoontje het mutatie-paneel.
  • Via de pijltjes onder de slice-dia selecteert u de slice die u wilt gaan gebruiken.
  • Klik op share: in de pop-up verschijnen twee mogelijkheden om de slice te gebruiken. De tweede mogelijkheid is in html-formaat en bedoeld voor gebruikers met html-ervaring.
  • klik op de optie die u wilt gebruiken en copieer deze waarna u hem in de JCE editor kunt gebruiken.

Inlogformulier