logoEen project van Gert Uphoff.

Toelichting op JCE Pro 2.8.x

Over JCE Pro 2.8.x (vertaling van https://www.joomlacontenteditor.net/news/jce-pro-2-8-0-released).

Deze belangrijke nieuwe release van JCE Pro, die inmiddels verschenen is, richt zich op het verbeteren van de gebruikerservaring, door een nieuw thema met een hoog contrast op de werkbalk toe te voegen, kleurcontrasten in de editor aan te passen en toetsenbord navigatie in de editor werkbalk en dialoogvensters te verbeteren.

Daarnaast zijn een aantal opwindende nieuwe functies toegevoegd, gericht op het versnellen van content creatie met nieuwe Quick Link- en Quick Media-tools voor het invoegen van links en media, en helpen bij het bouwen van complexere responsieve lay-outs met kolommen. In het Media Preview worden uw YouTube- en Vimeo-video's rechtstreeks in de editor weergegeven, en met nieuwe Template Manager-opties kunt u sneller en gemakkelijker aangepaste HTML-blokken maken en invoegen.

Zoeken in de Bestands browser graaft nu tot 3 mappen diep om de afbeelding te vinden die u zoekt.

Retina-werkbalk thema
Het werkbalk thema "Retina" gebruikt lettertype pictogrammen en kleuren met hoog contrast om een ​​heldere, schone werkbalk met hoge resolutie weer te geven, perfect voor elk apparaat. Een Touch-variant voegt grotere knoppen toe voor nauwkeurig tikken.

Om de nieuwe werkbalk te kunnen gebruiken ( dit is niet noodzakelijk} dient u in het Actieve profiel van de JCE editor aan te passen.
Kies onder componenten JCE editor --> Profielen --> Standaardprofiel --> Tabblad Functies en weergaven --> Thema werkbalk en stel Retina in.

retina toolbar
De Retina-werkbalk

 

In het originele Engelse artikel bevatten de volgende afbeeldingen video-clips die als voorbeeld fungeren. Doen ... !

Snelle links en snelle media
Het is nu eenvoudiger dan ooit om snel inhoud in de editor in te voegen met de hulpmiddelen Quick Link en Quick Media. Selecteer wat tekst en open vervolgens de vervolgkeuzelijst op de knop Link om een ​​link toe te voegen, bij te werken of te verwijderen.

Een vervolgkeuzelijst via de Media Manager-knop biedt een vergelijkbaar veld voor het toevoegen van een mediakoppeling voor het invoegen van mp4-video of inhoud van YouTube, Vimeo, Dailymotion, Scribd, Slideshare, Soundcloud, Spotify, TED, Twitch, Facebook of Instagram.

quick links media
Inhoud invoegen met Quick Links en Quick Media

En om dit nog eenvoudiger te maken, plak je de URL van een video of afbeelding rechtstreeks in het editor venster voor een onmiddellijke insluiting!

Media Preview
De plaatsaanduiding voor media die JCE-gebruikers kennen - die grijze doos met een pictogram in het midden dat een iframe of video voorstelt - heeft een nuttig doel. Hiermee kan een ingesloten object eenvoudig worden geselecteerd, gekopieerd en aangepast, net zoals het een afbeelding was, maar in tegenstelling tot een afbeelding is de inhoud van de tijdelijke aanduiding soms moeilijk te bepalen, vooral als u er meer dan één in een artikel hebt.

Media Preview - standaard ingeschakeld - toont nu op iframe gebaseerde media (Youtube, Vimeo, Soundcloud etc.) als een live, interactief item. Klik op de video om deze te selecteren en in te schakelen en klik vervolgens, net als elk ander object, uit de video om de selectie ongedaan te maken.

Media Preview-items kunnen niet worden aangepast zoals media-tijdelijke aanduidingen, maar een CTRL / CMD + klik op de video converteert het onmiddellijk naar een tijdelijke aanduiding voor het wijzigen van het formaat, uitlijning enz. CTRL / CMD + klik opnieuw om terug te converteren naar de video.

media preview switch
Media Preview toont de overschakeling naar de modus voor tijdelijke aanduiding

Kolommen (columns)
Het maken van horizontale lay-outs van gemengde inhoud - tekst, afbeeldingen en video - kan een echte uitdaging zijn, en vereist vaak een uitgraving in de broncode en een goed begrip van css, of op zijn minst van de functies van het css-kader van uw sjabloon!

JCE 2.8.0 introduceert kolommen om dit proces te vereenvoudigen. Door een set Flexbox CSS-stijlen te gebruiken, kunt u nu snel eenvoudige horizontale bloklay-outs van kolommen van gelijke grootte maken voor elke inhoud. Voeg een minimale stapelbreedte toe om responsieve lay-outs voor mobiele apparaten te maken en gebruik desnoods een set vooraf gedefinieerde lay-outs voor configuraties met verschillende formaten.

columns layout
Kolommen gebruiken om responsieve horizontale lay-outs te maken

Media zoeken
De zoekfunctie in de Bestands-browser, Afbeeldingen beheer en Bestandsbeheer fungeerde voorheen alleen als een filter van de huidige bestandslijst, maar is nu uitgebreid tot een volledige bestandszoekactie van het lokale bestandssysteem, tot 3 mappen diep.

media search
Media zoeken in de bestanden browser

De zoekfunctie in de bestandsbrowser retourneert nu een overeenkomende lijst met bestanden en mappen. De zoekopdracht accepteert ook jokertekens en u kunt zoeken naar specifieke bestandstypen door de bestandsextensie op te geven, bijvoorbeeld: .jpg

Er zijn tientallen andere bijzondere /kleine aanpassingen en verbeteringen in het pakket en zij zullen de documentatie en tutorials bijwerken met alle nieuwe functies en interface-veranderingen in de komende weken. Voor details bezoekt u de website (Engels).

 

Inlogformulier