zaterdag 25 maart 2023

Welkom

Deze site werd opgezet als testomgeving voor extensies die vaak worden gebruikt in sites die door mij zijn ontwikkeld voor amateur koren in Nederland. Webmasters van deze koren zijn bijna altijd onervaren computer gebruikers, getraind om de kracht van Joomla's functies te gebruiken. Zij hebben geen HTML en CSS kennis. 

Dropfiles

De belangrijkste extensie die geëvalueerd wordt is Dropfiles van Joomunited.com.
Deze extensie wordt vaak gebruikt voor het archiveren van digitale bestanden, zoals pdf's van partituren, mp3- en midi-bestanden, documenten die vertalingen van liedteksten bevatten.Dropfiles biedt een hoop mogelijkheden. Implementatie en gebruik is vrij makkelijk.

IgniteGallery

Als vervanger van RokGallery werd de extensie IgniteGallery aangeschaft. Abonnees van Korenonline kunnen de extensie tegen geringe eenmalige kosten laten installeren. Een goede Nederlandse handleiding is beschikbaar.

Onderstaand voorbeeld is een module en bevat maar een afbeelding, zonder thumbnails. Bij de aanmaak kan het aantal gelimiteerd worden. Om de volle vensterbreedte te gebruiken dient in de module op het tabblad Uitgebreid bij module class achtervoegsel  nomarginall nopaddingall ingevuld te worden. Op het tabblad Opties dient bewerk inhoud op Ja ingesteld te worden.

Voor meer gedetailleerde info surft u naar deze pagina.

Toegang ledenportaal

Het ledenportaal is bedoeld voor de leden van uw koor. Zij loggen b.v. in met de gebruikersnaam member

Een lid dat deel uit maakt van de muziekcommissie (of de archivaris is) logt in met gebruikersnaam mcmember.


Geen inlog codes ?
Vraag deze aan met uw naam, e-mailadres en de URL van uw website bij webmaster@korenonline.nl.