logoEen project van Gert Uphoff.

Hoe kan ik invloed uitoefenen op stijl waarin een pagina wordt gepresenteerd?

Veel templates bevatten op zich al meerdere stijlen en allerlei keuze mogelijkheden die de uitstraling van uw website bepalen. Nadere details vindt u op de website van uw leverancier. Voor - als voorbeeld - de mogelijkheden van deze template surft u naar deze pagina

De nieuwste templates van Rockettheme zijn allemaal ontwikkeld op basis van het Gantry framework en daardoor zer flexibel. Zij beschikken over een groot aantal zogenaamde module posities.
Met de nieuwste templates is het ook mogelijk om pagina's van een website een eigen stijl mee tegeven. Een pagina fungeert als basis stijl (master). Door een kopie van de template (override) te activeren kan voor een of meerdere pagina's een stijl worden samengesteld met specifieke eigenschappen voor die pagina.
Met behulp van deze faciliteit kunt u bijvoorbeeld de pagina's van uw website, die uitsluitend voor de leden toegankelijk zijn, van een afwijkend uiterlijk voorzien.

N.B.: In plaats van een kopie van uw master template kunt u ook een andere template gebruiken.

Uw template en uw joomla extensies  maken daarnaast gebruik van Cascading Style Sheets (CSS).
Wijzigen in de CSS specificaties kunnen grote gevolgen hebben voor uw website. Verlies nooit uit het oog dat uw template over alle noodzakelijke typografische eigenschappen beschikt. 

Hier volgt een lijst met webpagina's met achtergrondinformatie:

  1. http://demo.rockettheme.com
  2. http://www.joomla-css.nl
  3. http://www.handleidinghtml.nl
  4. http://www.w3schools.com/css

De laatste link verwijst naar een Engelstalige website. W3schools is overigens een voortreffelijke digitale school. Warm aanbevolen !

Inlogformulier